‘Vaktherapie Breda’ in overleg met de gemeente

Er zijn van die aardige mensen die af en toe eens vragen hoe het gaat met Buutvrij. Meestal krijgen zij te horen; ‘Ja, opzich wel best, maar dat gedoe met die gemeente enzo!’ Gelukkig gloort er hoop aan de horizon, er zijn namelijk meer therapeuten in Breda die er net zo over denken. En die het ook anders willen.

Ondertussen hebben wij dus een coöperatie opgericht, ‘Vaktherapie Breda’ genaamd, waarin we samen gaan zoeken naar hoe vaktherapie een prominentere plaats kan krijgen. Dat is dus de muziek-, dans-, drama-, beeldend- en psychomotorische therapie. Op 21 juni staat al een overlegavond met de gemeente gepland. En in oktober is het de week van de vaktherapie dus dan gaan jullie ook van ons horen.

Best leuk om hierover na te denken met collega’s. Het geeft me te denken in welk systeem ik als therapeut werk. Ik heb namelijk de gemeente nodig en zij mij. En ik heb mijn concurrenten/collega-therapeuten nodig om iets voor elkaar te krijgen. Vrijgevestigd is wel ‘vrij’, maar dus niet in alle opzichten. En dat is helemaal niet erg.

Dus hoe gaat het met Buutvrij? “Ja, goed! Leuk joh, dat gedoe met die gemeente enzo. Je zet nog eens wat op touw!’