Volwassenen

Welkom op de site van Buutvrij Therapie. Wellicht ben je hier terecht gekomen via één van mijn collega’s of ben je zelf zoek gegaan naar een Psychomotorische Therapeut in de buurt. Hoe het ook zij, bij Buutvrij Therapie zit je goed als je met een lichaamsgerichte bril naar je zelf wilt kijken. Dat betekent dat er aandacht is voor de buitenkant van het lijf via lichaamshouding en manier van bewegen en dat er aandacht is aan wat zich aan de binnenkant roert, zoals gevoelens, gedachten, emoties, herinneringen, beelden, spierspanning, slapte, zindering, energie en ga zo maar door.

Als we ons in deze dynamiek begeven dan zou het zo maar kunnen dat we gedachten en gevoelens ontdekken die graag gezien willen worden, maar die niet op het toneel durven verschijnen. En zoals bij ieder mens zijn er ook van die gedragingen die je maar al te graag naar de coulissen wilt sturen, maar die maar op de voorgrond blijven treden en waar je last van hebt. Uiteindelijk zoeken we naar hoe al die dynamieken in je denken, voelen en gedrag in balans kunnen komen zodat dat je weer terug in je element komt.

In de psychomotorische therapie staat ervaren en doen centraal. Welke vorm dat ‘doen’ heeft is afhankelijk van wat bij je past. Enkele voorbeelden; sportactiviteiten, ontspannings- en ademhalingsoefeningen, mindfulness, werken met oogbewegingen via MindEyePower (www.mindeyepowerment), wandelen en beeldend werken. Psychomotorische therapie (PMT) wordt o.a. ingezet bij stress- en burn-outklachten, somberte, klachten ten gevolge van trauma, moeite ervaren in sociale contacten, psychosomatische klachten, rouwverwerking, ‘gewoon niet lekker in je vel zitten’. Bel of mail gerust voor een vrijblijvende kennismaking als je twijfelt of PMT past.

Aanmelding
  • Bij interesse plannen we een vrijblijvende kennismaking in
  • Na aanmelding overleggen we welke route passend is:
    – Individueel kortdurend traject (evt. deels vergoed door zorgverzekeraar) of intensiever traject waarbij meedenken van collega’s uit specialistische zorg mogelijk is (volledig vergoed)
    – Groepstraining gericht op meer lichaamsbewustzijn
  • We plannen een observatieperiode van 3 sessies in om met elkaar te onderzoeken of de werkvormen bij je aansluiten en, het belangrijkst, of je het de therapeut ziet zitten
  • Tussentijds zullen er evaluatiegesprekken plaatsvinden (evt. met betrokken behandelaar).
Sessie van 45 – 60 minuten€ 80,-
Gesprek (evaluatie/tussentijds/netwerk)€ 80,-
Evaluatieverslagen€ 50,-