Volwassenen

Welkom op de site van Buutvrij Therapie. Wellicht ben je hier terecht gekomen via één van mijn collega’s of ben je zelf zoek gegaan naar een Psychomotorische Therapeut in de buurt. Hoe het ook zij, bij Buutvrij Therapie zit je goed als je met een lichaamsgerichte bril naar je zelf wilt kijken. Dat betekent dat er aandacht is voor de buitenkant van het lijf via lichaamshouding en manier van bewegen en dat er aandacht is aan wat zich aan de binnenkant roert, zoals gevoelens, gedachten, emoties, herinneringen, beelden, spierspanning, slapte, zindering, energie en ga zo maar door.

Als we ons in deze dynamiek begeven dan zou het zo maar kunnen dat we gedachten en gevoelens ontdekken die graag gezien willen worden, maar die niet op het toneel durven verschijnen. En zoals bij ieder mens zijn er ook van die gedragingen die je maar al te graag naar de coulissen wilt sturen, maar die maar op de voorgrond blijven treden en waar je last van hebt. Uiteindelijk zoeken we naar hoe al die dynamieken in je denken, voelen en gedrag in balans kunnen komen zodat dat je weer terug in je element komt.

In de PMT staat ervaren en doen centraal. Welke vorm dat ‘doen’ heeft is afhankelijk van wat bij je past. Bijvoorbeeld sportactiviteiten, ontspannings- en ademhalingsoefeningen, mindfulness, werken met oogbewegingen via MindEyePower (zie hieronder voor meer informatie), wandelen en beeldend werken. Psychomotorische therapie (PMT) wordt o.a. ingezet bij stress- en burn-outklachten, somberte, klachten ten gevolge van trauma, moeite ervaren in sociale contacten, psychosomatische klachten, rouwverwerking, ‘gewoon niet lekker in je vel zitten’. Twijfel je op PMT past bij je klacht? Bel of mail gerust.

Aanmelding
  • Bij interesse plannen we een vrijblijvende kennismaking in
  • Na aanmelding overleggen we welke route passend is:
    – Individueel traject (deels vergoed afhankelijk van de zorgverzekering)
    – Individueel traject i.s.m. collega vanuit de specialistische zorg (vergoed)
    – Groepstraining gericht op meer lichaamsbewustzijn
  • We plannen een observatieperiode van 3 sessies in om met elkaar te onderzoeken of de werkvormen bij je aansluiten en, het belangrijkst, of je het de therapeut ziet zitten
  • Tussentijds zullen er evaluatiegesprekken plaatsvinden (evt. met betrokken behandelaar).
Sessie van 45 – 60 minuten€ 80,-
Gesprek (evaluatie/tussentijds/netwerk)€ 80,-
Evaluatieverslagen€ 50,-

Mind Eye Powerment

Mind eye powerment (MEP) is een vorm van lichaamsgericht werken waarbij we de beweging van de ogen gebruiken om klachten te onderzoeken en te verminderen. In de oefeningen geven we aandacht aan een klacht of juist de ontwikkeling die we willen maken via een combinatie van het maken van oogbewegingen, het sturen van de adem en het richten van de aandacht op het thema.

Mind Eye Powerment wordt ingezet bij o.a. stress en burn-out, traumaverwerking en lichamelijk onverklaarbare klachten. Maar (vooral) ook bij milde klachten blijkt het een zeer effectief en milde vorm om het denken, voelen en doen weer in balans te krijgen. Over het algemeen geven mensen aan zich kalmer, meer in balans, meer ontspannen en energieker te voelen. Meer informatie kunt u vinden op www.mindeyepower.nl.

Binnen Buutvrij Therapie zetten we deze vorm in bij milde klachten en voor een kortdurend traject van ongeveer 5-8 sessies. Als je klachten hebt die al langdurig spelen of voortkomen uit bijv. trauma of psychiatrische achtergrond dan is psychomotorische therapie ook een optie, maar dan wel in samenwerking met een collega vanuit de specialistische zorg.