WIE BEN IK

Mijn naam is Judy Heikoop. Ik ben werkzaam als psychomotorisch therapeut en trainer in regio Dordrecht. Voordat ik mijn opleiding begon tot therapeut heb ik in het basisonderwijs gewerkt als leerkracht. Die periode heeft mij laten nadenken wat voor kinderen belangrijk is om op allerlei vlak verder te ontwikkelen.

Ik merkte namelijk dat de leerprestaties van kinderen nauw samenhing met de mate waarin kinderen zich veilig voelden. Deze leerlingen voelden zich vrij om vragen te stellen, zij durfden toe te geven wat moeilijk was en waren trots op wat ze konden. Zij hadden zelfvertrouwen, durfden zichzelf te zijn en hadden een stevige basis waarop zij verder konden ontwikkelen. Die basis is niet alleen belangrijk voor het leren op school, maar ook om evenwichtig in het leven te kunnen staan. Dat gunde ik al mijn leerlingen wel.

Zodoende heb ik de opleiding tot psychomotorisch therapeut gevolgd. Ik heb daarin geleerd hoe ik op een creatieve manier kan bijdragen aan een stevige basis bij anderen, maar ook bij mezelf. Ik leerde meer stil te staan bij wat ik voelde, zonder mijn gezonde verstand te verliezen. En ik zag in dat emoties er niet zijn om mij dwars te zitten, maar om mij duidelijk te maken wat ik belangrijk vind. Ook ontdekte ik dat jezelf laten zien en uitdagingen aangaan je mooie ervaringen oplevert en dat je deze mist als je verstopt blijft zitten. Dat wil ik ook graag mijn cliënten laten ervaren.

judy

‘Bijdragen aan een stevige basis zodat ieder ‘gewoon zichzelf’ durft te zijn en op plezierige manier verder ontwikkelt.’ Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Desalniettemin zet ik mij er graag voor in. Met enthousiasme, humor, plezier, nuchterheid, deskundigheid, passie en een luisterend oor.

Welkom bij Buutvrij Therapie!