thuis bij Flowkids

Vorige week beloofde ik een verslag van mijn bezoek bij FlowKids. Over hangmatten, ezels en thuis voelen.

Afgelopen vrijdag zocht ik ze dus op. De kinderen die bij FlowKids terecht kunnen. Al mijn verwachtingen werden bij de eerste stap over de drempel compleet weggevaagd. Wel ten goede gelukkig. In mijn hoofd zouden (vooral jongere) kinderen bezig zijn aan hun dagprogramma waar ieder aan een eigen doel zou werken. Precies zoals ik dat vaak zie bij ‘dagbehandelingen’. Maar FlowKids is anders. Heerlijk anders. Ik kwam terecht in een gezellige huiskamer in een oude boerderij. Kacheltje aan, lekkere banken, een hangmat en een hamster om mee te knuffelen. Zo huiselijk en warm dat ik er stil van werd. In gesprek met de kinderen en ook jongeren kwam naar voren dat zij echt uit mochten rusten. Dat betekent dat niets doen mag. Maar ook even tekenen of kijken bij de ezels is prima. En vaak hangend op de bank komen de waardevolste gesprekken op gang. Natuurlijk wordt er besproken wat je nodig hebt om weer verder te kunnen thuis en op school. Maar de basis ligt bij rust. En dat uitgerust zijn de belangrijkste voorwaarde is voordat je weer verder kunt. Een mooie les toch?

Ik ben absoluut niet volledig in het vertellen over FlowKids, dus check de site voor meer informatie. Zeker als je kinderen en jongeren kent die bijv. kampen met een burn-out of gewoon rust nodig hebben. In ieder geval heb ik gezien dat kinderen zich er thuis en geborgen voelen. En mochten ze dan uitgerust zijn, kunnen ze altijd nog Gevoel Extra Cool doen of ALL ABOUT YOU! Maar nu even niet 🙂

-> www.hetnieuwdenken.nl/flowkids.nu