Verstoppen om gezien te worden.

“Verstoppen is de beste manier om gezien te worden.” Althans, dat zei een wijze raadgever pas tegen me. “Apart”, dacht ik.  Ik verstop juist graag omdat ik níet gezien wil worden. Even geen gedoe aan mijn kop. Desnoods stop ik mijn kop in het zand. Dat maakt misschien waarom ik struisvogels van die vervelende dieren vind. Ze laten me steevast zien dat je kop in het zand steken niet helpt. En ook dat het er ridicuul uitziet. Confronterend vind ik dat.

Maar goed, mijn wijze raadgever ziet een ander thema in verstoppen. Hij zei: “Judy, wat is het fijnste van verstoppen?” Ik begon fanatiek te raden, alsof ik in de finale van De Slimste Mens was beland. “Even geen gedoe”, zei ik. En “weglopen voor vervelende problemen”, of nee wat dacht je van “De ander kunnen bespieden zonder ze het door hebben?” Ook niet?

Het is gevonden worden, Judy! Zo van: “Dáár ben je! Fijn dat ik je gevonden heb, ik had je al gemist. Leuk dat je er bent, tof je te zien!

Dus mocht je graag verstoppen of misschien één van je kinderen; ik ben meester in vinden. Vooral omdat ik zelf heel goed weet wat de goede verstopplekjes zijn 🙂 En dan ontdekken we dat elkaar zien en samen dingen doen en delen eigenlijk heel leuk is. Schommelen, tennissen, kwartetten of misschien wel jongleren of voetballen.

En nou ja, vooruit, waarom ook niet: samen struisvogels tekenen.