Ga naar hoofdinhoud

Voor jongeren

‘Ze denkt altijd dat ze een onvoldoende haalt’
‘Ik voel me vaak moe en heb dan helemaal geen zin meer om af te spreken’
‘Anderen negeren mij’.
‘Doe ik het wel goed?’ of juist ‘Waar maakt iedereen zich druk om, doe normaal’
Zomaar een paar opmerkingen die vaak langskomen in de PMT.

Maar misschien zijn er wel heel andere dingen die je bezig houden op het moment. In ieder geval vertellen veel jongeren over de veranderingen die ze mee maken. En die elk mens meemaakt! Verandering van school, verandering van vrienden, meer verantwoordelijkheid krijgen en je lijf verandert, zowel van buiten als van binnen. En je hoort net nergens bij, geen kind meer, maar ook nog niet volwassen.

Al die veranderingen kunnen je onzeker maken en/of allerlei ongemakken in de hand werken. Denk aan verlegenheid, angst, snel prikkelbaar zijn of boos worden, vermoeidheid, faalangst, moeite om grenzen te stellen, moeilijk kunnen concentreren, gedoe in vriendschappen, je vaak gespannen voelen, moeilijk keuzen kunnen maken en wellicht heb jij nog wel meer voorbeelden.

Je kunt gerust eens langskomen als je tobt over bovenstaande. We kijken samen wat psychomotorische therapie voor jou kan betekenen. We ontdekken jouw kwaliteiten, valkuilen, je gevoelens en gedachten en hoe je op een energieke en bewuste manier weer verder kunt. En natuurlijk spelen je ouders en/of andere mensen om jou heen daar ook een rol in. We nodigen ze uit om mee te denken en te onderzoeken hoe zij jouw kunnen ondersteunen op je route.

Binnen onze praktijk volgen we verschillende routes:

  • individueel traject via Mind Eye Powerment voor lichte/milde klachten
  • individueel traject evt. in samenwerking met collega vanuit specialistische zorg als we behoefte hebben aan een bredere blik op de situatie.
  • groepstraining ‘All About You’ voor meiden tussen de 12 en 16 jaar

Praktisch

  • Vrijblijvende kennismaking met jou en je ouders/verzorgers.
  • Bij definitieve aanmelding overwegen we welke route past.
  • Bij een individueel traject plannen we drie sessies in om te kijken of PMT inderdaad past, en het belangrijkste, of je het met de therapeut ziet zitten.
  • Tussentijds en aan het eind zal er een evaluatiegesprek plaatsvinden.
  • De therapie kan via verschillende manieren vergoed worden. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Tarieven

Sessie van 45 – 60 minuten € 80,-
Gesprek (evaluatie/tussentijds/netwerk) € 80,-
Verslagen € 50,-

 

Twijfelt u of Buutvrij Therapie iets kan betekenen? Schroom niet om contact op te nemen en/of een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

Naar het contactformulier…

Groepstraining ‘ALL ABOUT YOU’

“All ABOUT YOU” is een training speciaal voor meiden tussen de 12 en 16 jaar. In 10 lessen komen allerlei thema’s naar voren als ‘jezelf leren kennen’, ‘mentale kracht’, ‘zelfvertrouwen’ en ‘nieuwe gevoelens’. In de lessen zijn we vooral veel aan het DOEN. Dus houd je van bewegen en wil je ook assertiever worden, zelfbewuster en stevig in je schoenen staan, dan is ALL ABOUT YOU wat voor jou. Voor meer informatie bezoek de website www.gevoelstrainingen.nl.

 

Buutvrij geeft ook andere vormen van therapie voor jongeren

1

Mind Eye Powerment

Mind Eye Powerment (MEP) is een vorm van therapie waarin we via oogbewegingen stress en spanning kunnen verlagen bij bijvoorbeeld examenstress, faalangst, piekeren, het maken van vrienden of emoties die steeds opkomen als je denkt aan een gebeurtenis. We spreken dan 5-8 keer af. Op de site www.mindeyepower.nl kun je meer lezen over deze vorm al is die site wel gericht op volwassenen. Goed om te weten dat deze therapievorm ook zeer geschikt is voor jongeren!

2

Individuele therapie i.s.m. collega

Soms vragen klachten een bredere blik dan alleen de PMT. Bijvoorbeeld als je klachten hebt die te maken hebben heftige gebeurtenissen die je jong hebt meegemaakt of door gebeurtenissen in je gezin. We werken dan samen met iemand die helpt onderzoeken waar de klachten precies vandaan komen en die ook helpt kiezen wat op dit moment handig is. Het gebeurt dan weleens dat er naast de PMT ook gesprekken komen met je ouders over hoe zij kunnen helpen of dat we kiezen gezinstherapie i.p.v. PMT.

Back To Top