JONGEREN

Vanaf je 12e levensjaar gebeurt er een hele hoop. Je wisselt van school, wellicht van vrienden, je krijgt meer verantwoordelijkheid en je lijf verandert. Zowel van buiten als van binnen en allerlei nieuwe gevoelens steken de kop op. Al die veranderingen kunnen je onzeker maken en/of allerlei klachten in de hand werken. Denk bijvoorbeeld aan:

• verlegenheid en angstig zijn
• prikkelbaar zijn en snel boos worden
• vermoeidheid
• faalangst
• moeite om grenzen te stellen
• slecht kunnen concentreren
• moeite hebben om vrienden te maken
• je vaak gespannen voelen
• moeilijk keuzen kunnen maken

Je kunt gerust eens langskomen als je tobt over bovenstaande. We kijken samen wat PMT voor jou kan betekenen. We ontdekken jouw kwaliteiten, valkuilen, je gevoelens en gedachten en hoe je op een energieke en bewuste manier weer verder kunt.

Binnen onze praktijk volgen we verschillende routes (zie verderop voor meer informatie):
– individueel traject via Mind Eye Powerment voor lichte/milde klachten
– individueel traject i.s.m. collega vanuit specialistische zorg
– groepstherapie voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar i.s.m. Family Support en collega PMT’er Manon Mastenbroek.
– groepstraining ‘All About You’ voor meiden tussen de 12 en 16 jaar

Praktisch

 • Bij interesse plannen we een vrijblijvende kennismaking in.
 • Bij definitieve aanmelding overwegen we welke route past.
 • Bij een individueel traject plannen we drie sessies in om te kijken of PMT inderdaad past, en het belangrijkste, of je het met de therapeut ziet zitten.
 • Tussentijds en aan het eind zal er een evaluatiegesprek plaatsvinden.
 • De therapie kan via verschillende manieren vergoed worden. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Tarieven

Sessie van 45 – 60 minuten€ 80,-
Gesprek (evaluatie/tussentijds/netwerk)€ 80,-
Verslagen € 50,-

Mind Eye Powerment

Mind Eye Powerment (MEP) is een vorm van therapie waarin we via oogbewegingen stress en spanning kunnen verlagen bij bijvoorbeeld examenstress, faalangst, piekeren, het maken van vrienden of emoties die steeds opkomen als je denkt aan een gebeurtenis. We spreken dan 5-8 keer af. Op de site www.mindeyepower.nl kun je meer lezen over deze vorm al is die site wel gericht op volwassenen. Goed om te weten dat deze therapievorm ook zeer geschikt is voor jongeren!

Individuele therapie i.s.m. collega

Soms vragen klachten een bredere blik dan alleen de PMT. Bijvoorbeeld als je klachten hebt die te maken hebben heftige gebeurtenissen die je jong hebt meegemaakt of door gebeurtenissen in je gezin. We werken dan samen met iemand die helpt onderzoeken waar de klachten precies vandaan komen en die ook helpt kiezen wat op dit moment handig is. Het gebeurt dan weleens dat er naast de PMT ook gesprekken komen met je ouders over hoe zij kunnen helpen of dat we kiezen gezinstherapie i.p.v. PMT.

Groepstherapie voor jongeren tussen de 14-18 jaar

In samenwerking met Family Support en collega PMT’er Manon Mastenbroek geven we groepstherapie voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar. In deze groepstherapie is er de ene week een bijeenkomst met een psycholoog en de andere week een PMT-sessie. Tussentijds zijn er gesprekken en evaluaties met jou en je ouders. Bel of mail gerust voor meer informatie.

Groepstraining ‘ALL ABOUT YOU’

“All ABOUT YOU” is een training speciaal voor meiden tussen de 12 en 16 jaar. In 10 lessen komen allerlei thema’s naar voren als ‘jezelf leren kennen’, ‘mentale kracht’, ‘zelfvertrouwen’ en ‘nieuwe gevoelens’. In de lessen zijn we vooral veel aan het DOEN. Dus houd je van bewegen en wil je ook assertiever worden, zelfbewuster en stevig in je schoenen staan, dan is ALL ABOUT YOU wat voor jou. Klik op deze Flyer voor meer informatie of check de site www.gevoeltrainingen.nl. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met Dineke Hofmeijer van ButterflyHolland8. Ook in haar regio, Zwolle en Epe, is opgave mogelijk.

Praktisch

 • Na opgave volgt er een intakegesprek met jou en je ouders.
 • Bij genoeg aanmeldingen wordt er een gepaste locatie gezocht en gaan we van start.
 • De kosten voor 10 lessen bedragen 425,- , inclusief werkboek, intakegesprek en aanbeveling aan het eind van de training.

Contact formulier

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht