JONGEREN

Vanaf je 12e levensjaar gebeurt er een hele hoop. Je wisselt van school, wellicht van vrienden, je krijgt meer verantwoordelijkheid en je lijf verandert. Zowel van buiten als van binnen en allerlei nieuwe gevoelens steken de kop op. Al die veranderingen kunnen je onzeker maken en/of allerlei klachten in de hand werken. Denk bijvoorbeeld aan:

• verlegenheid en angstig zijn
• prikkelbaar zijn en snel boos worden
• vermoeidheid
• faalangst
• moeite om grenzen te stellen
• slecht kunnen concentreren
• moeite hebben om vrienden te maken
• je vaak gespannen voelen
• moeilijk keuzen kunnen maken

Je kunt gerust eens langskomen als je tobt over bovenstaande. We kijken samen wat PMT voor jou kan betekenen. We ontdekken jouw kwaliteiten, valkuilen, je gevoelens en gedachten en hoe je op een energieke en bewuste manier weer verder kunt.

Binnen onze praktijk volgen we verschillende routes:
– individueel kortdurend behandeltraject via Mind Eye Powerment voor lichte/milde klachten
– individueel of ouder-kindtraject i.s.m. collega vanuit specialistische zorg
– groepstherapie voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar i.s.m. Family Support en collega PMT’er Manon Mastenbroek.
– groepstraining ‘All About You’ voor meiden tussen de 12 en 16 jaar

Praktisch

 • Na aanmelding (via de mail) wordt er telefonisch contact opgenomen en overlegt over de vraag en de route.
 • Als we daar samen uit zijn dan volgt er bij een individueel traject een kennismakingsperiode van drie weken waarin we checken of de PMT je inderdaad kan helpen en of je het zelf ziet zitten.
 • Tussentijds en aan het eind zal er een evaluatiegesprek plaatsvinden.
 • De therapie kan via verschillende manieren vergoed worden. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Tarieven

Sessie van 45 – 60 minuten€ 80,-
Gesprek (evaluatie/tussentijds/netwerk)€ 80,-
Verslagen € 50,-
Intakegesprek € 80,-

Mind Eye Powerment

We zijn er nog niet aan toe gekomen om uitgebreid te schrijven over Mind Eye Powerment (MEP). In ieder geval zetten we deze vorm in voor lichte klachten zoals examenstress, spanningsklachten, piekeren, moeite om vrienden te maken of steeds terugdenken aan een gebeurtenis. We spreken dan 5-8 keer af. Op de site www.mindeyepower.nl kun je meer lezen over deze vorm al is die site wel gericht op volwassenen. Deze vorm is ook zeer geschikt voor jongeren!

Individuele therapie i.s.m. collega

We zijn er nog niet aan toegekomen om hier meer over uit te leggen, maar als er klachten zijn die te maken hebben trauma, hechtingsproblematiek of klachten die te maken met je gezinssituatie dan is PMT wellicht een optie, maar wel in samenwerking met iemand die eerst onderzoekt op welk vlak er iets nodig is. Misschien is gezinsbehandeling, gesprekken met jouw ouders of onderzoek naar wat er eigenlijk aan de hand is op dit moment belangrijker dan starten met PMT.

Groepstherapie voor jongeren tussen de 14-18 jaar

In samenwerking met Family Support en collega PMT’er Manon Mastenbroek geven we groepstherapie voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar. In deze groepstherapie is er de ene week een bijeenkomst met een psycholoog en de andere week een PMT-sessie. Tussentijds zijn er gesprekken en evaluaties met jou en je ouders. Bel of mail gerust voor meer informatie.

Groepstraining ‘ALL ABOUT YOU’

“All ABOUT YOU” is een training speciaal voor meiden tussen de 12 en 16 jaar. In 10 lessen komen allerlei thema’s naar voren als ‘jezelf leren kennen’, ‘mentale kracht’, ‘zelfvertrouwen’ en ‘nieuwe gevoelens’. In de lessen zijn we vooral veel aan het DOEN. Dus houd je van bewegen en wil je ook assertiever worden, zelfbewuster en stevig in je schoenen staan, dan is ALL ABOUT YOU wat voor jou. Klik op deze Flyer voor meer informatie of check de site www.gevoeltrainingen.nl. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met Dineke Hofmeijer van ButterflyHolland8. Ook in haar regio, Zwolle en Epe, is opgave mogelijk.

Praktisch

 • Na opgave volgt er een intakegesprek met jou en je ouders.
 • Bij genoeg aanmeldingen wordt er een gepaste locatie gezocht en gaan we van start.
 • De kosten voor 10 lessen bedragen 425,- , inclusief werkboek, intakegesprek en aanbeveling aan het eind van de training.

Contact formulier

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht