Ga naar hoofdinhoud

Voor kinderen

´Hoe kan ik mijn dochter helpen om sneller in slaap te vallen?’
´Thuis komt alle spanning eruit´.
´Mijn zoon heeft vaak last van hoofdpijn, maar de huisarts kan niets vinden’.

Er zijn heel wat manieren waarmee kinderen laten merken dat het even niet lekker loopt. Of dat ze het graag anders zouden willen, maar niet weten hoe. Denk aan lichamelijke klachten waar de huisarts geen aanleiding voor kan vinden, snel boos, bang of verdrietig zijn. Druk gedrag is ook zo’n voorbeeld net als concentratieproblemen, moeilijk grenzen aan kunnen geven en ongemak in sociale contacten. Soms hebben kinderen situaties meegemaakt waar ze elke dag nog spanning van ervaren. Als er twijfels zijn of Psychomotorische Therapie passend is, bel of mail gerust voor een vrijblijvende kennismaking.

In ieder geval gaan we bij Buutvrij Therapie al bewegend, spelend en pratend op zoek naar hoe kinderen weer in hun element komen. Dit kan niet anders dan in samenspel met ouders, leerkrachten en andere mensen die dicht om hun heen staan. In de intakefase nemen we tijd om te overleggen hoe we de behandeling vorm geven. Hiervoor zijn verschillende routes.

Praktisch

  • Na aanmelding overleggen we een passende route
  • We plannen een observatieperiode van 3 sessies om te onderzoeken of PMT inderdaad passend is en thema’s voor therapie helder te krijgen.
  • Tussentijds zullen er evaluatiegesprekken plaatsvinden net als bij de afronding.
  • De behandeling wordt via verschillende routes vergoed. Bel of mail gerust voor vragen hierover.
Sessie van 45 minuten € 80,-
Gesprek (evaluatie/tussentijds/netwerk) € 80,-
Evaluatieverslagen € 50,-
Intakegesprek € 80,-

Twijfelt u of Buutvrij Therapie iets kan betekenen? Schroom niet om contact op te nemen en/of een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

Naar het contactformulier…

Groepstraining ‘Het gevoel Xtra Cool!’

‘Het gevoel Xtra Cool’ is een groepstraining voor kinderen tussen de 6-9 jaar. In 10 lessen leren kinderen via spel over gevoelens, emoties en hoe ze deze uiten kunnen. De training is er ook voor schoolklassen en gezinnen. Meer informatie vindt u op www.gevoelstrainingen.nl 

Dineke Hofmeijer: Je leert kinderen toch ook zwemmen? Dus waarom niet leren om met gevoelens en emoties om te gaan?

Groepstherapie voor kleuters

Samen met collega vaktherapeuten geef ik groepstherapie aan kleuters. Meer informatie hierover vind u op www.speltherapie-andersom.nl Natuurlijk mag u ook bellen en/of mailen.

Back To Top